Wat is een API-link?

De uitdrukking Application Programming Interface of API kan een beetje droog klinken voor degenen onder ons die niet bekend zijn met de terminologie. API’s zijn in feite de gespecialiseerde talen waarmee het ene stuk software met het andere kan praten. Dit houdt in dat we API’s gebruiken zodat applicaties informatie met elkaar kunnen delen. Een bekend voorbeeld is Google Maps. Je kunt een routebeschrijving van A naar B opvragen of zien welke bedrijven zich in een bepaald gebied bevinden. Google Maps doet alle berekeningen en vertelt je precies hoe lang het zou duren om te lopen. De stukjes code die dit mogelijk maken, maken deel uit van de API of de app-programmeerinterface van Google. Dit soort dingen gebeurt ook de hele tijd op je telefoon. Er is vrijwel zeker ergens in de keten een API betrokken wanneer gegevens tussen apps worden overgedragen. Je e-mailapp gebruikt een API om verbinding te maken met de contactenlijst van je telefoon. Je berichten-app gebruikt een API om te synchroniseren met je sociale media-accounts.

Hoe werkt een API-link?

Een gemakkelijke manier om te denken aan API’s voor sociale media is als een tussenpersoon tussen jou en de rest van het internet. De API neemt je verzoek op en stuurt het naar servers. De API brengt ook de gegevens waar je om vroeg. Een API of applicatieprogramma-interface is in wezen een set instructies voor toegang tot een op internet gebaseerde software-applicatie. Een API is een beetje als een tussenpersoon tussen jou en online applicaties. Er zijn veel verschillende soorten API’s met verschillende functies.

Tijd besparen met een API-link

Er is heel weinig tijd en moeite nodig om te profiteren van een API koppeling laten maken. Je team heeft toegang tot informatie met een solide API-koppeling. Het is niet nodig om handmatig gegevens in te voeren of deze met meerdere rapporten of systemen af ​​te stemmen. Je hoeft je klanten ook niet te bellen of e-mails te sturen om hun status te controleren. Je kunt erop vertrouwen dat je gegevens direct naar een systeem worden gestuurd. Dit systeem is waar al je andere klantinformatie kan worden geopend en onmiddellijk kan worden opgehaald voor gebruik in andere processen.